Máme 22 produktů v kategorii

Máme 22produktů v kategorii

Pár slov o hyacintech

Hyacint je dekorativní cibulovitá rostlina, která patří do čeledi Asparagaceae. Je příbuzný mj. pavoukovití, bylinkovému, juce, chřestu, členovci, konvalince a dracéně. Tato rostlina pochází z Asie, ale dnes se pěstuje po celém světě. Hyacinty obvykle dosahují výšky až 30 centimetrů. Mají krátké, masité, lesklé, rovnoměrné listy. Tyto rostliny se pěstují pro své krásně vonící květy shromážděné v atraktivních květenstvích. Najdeme hyacinty v modré, růžové, bílé, fialové, lososové, oranžové, lila, žluté a fialové. Podzemní částí hyacintů je kulovitá cibulka s hnědými, červenými nebo fialovými šupinami. Hyacinty jsou vhodné pro pěstování na záhonech, mezích, na balkonech, v květináčích na parapetu i ve skalkách. Vypadají dobře samostatně nebo vysazené ve větších skupinách. Květináři používají hyacinty jako řezané květiny (vydrží svěží a mají svou jedinečnou vůni ve váze po dlouhou dobu).

Do domácí zahrady vysazujeme hyacinty

Hyacinty vysazujeme na slunná stanoviště, případně do polostínu. Je důležité, aby tato místa byla chráněna před silným větrem. Tyto rostliny mohou růst na mnoha typech půdy. Pokud je to možné, zajistěte jim lehký, propustný, na živiny bohatý a středně vlhký substrát. Nejlepší doba pro výsadbu cibulí hyacintů je září. Tyto rostliny jsou mrazuvzdorné, takže jsou schopny přečkat zimu v polské zahradě. Chceme-li mít jistotu, že jim extrémně chladná zima neublíží, můžeme je dodatečně chránit kůrou stromů, větvemi jehličnatých stromů nebo agrotextilií. S hyacinty lze zacházet i jako s rostlinami v květináčích. Tyto rostliny potřebují pravidelnou zálivku, přihnojování organickými hnojivy, odplevelení a odstraňování zaschlých květenství. Přestože mohou hyacinty růst na jednom místě až 4 roky, zkušení zahradníci radí je častěji přesazovat – lépe pak rostou a jsou odolnější vůči chorobám a útokům škůdců.

Plnohodnotné hyacintové cibulky pouze od prověřených výrobců

Hyacinty by měly být pěstovány z nejkvalitnějších cibulovin. Vybírejte velké, pevné cibule bez změny barvy. V ideálním případě by pocházely od renomovaných polských výrobců (takové cibule se získávají z kontrolovaných plodin).