Máme 1 produktů v kategorii

Máme 1produktů v kategorii

Trpasličí květ – nejdůležitější informace

Trpasličí květina je hrnková okrasná rostlina z Jižní Afriky, která patří do čeledi Amaryllis. Zakrslý květ je příbuzný mimo jiné česneku, agapanthu, amaryllisu, sněžence a narcisu. Hlavní produkty dostupné k prodeji jsou: Catherine's zakrslý květ a bílokvětý červený květ. Během období květu rostlina dosahuje výšky až 40 centimetrů. Trpasličí květ Catherine má červená, kulovitá, zpeřená, pupečníkovitá květenství. Bělokvětý zakrslý květ má zase bílé květy s oranžovými prašníky. Období květu červených květů začíná koncem jara nebo začátkem léta. Obvykle trvá 4 týdny. Zakrslé květiny nejsou mrazuvzdorné, proto je nelze pěstovat na zahradě. Jsou to však nenáročné hrnkové rostliny. Trpasličí květ lze množit ze semen nebo cibulí.

Co potřebujete vědět o pěstování této rostliny

Ideální poloha pro trpasličí květinu je světlá. Rostlina potřebuje rozptýlené světlo. Nemělo by se však vystavovat přímo slunci (to se zvláště v létě nedoporučuje, protože by se červený květ mohl spálit). Optimální teplota pro tuto rostlinu je mezi 20 a 24 stupni Celsia. Pouze v zimě by měla být teplota nižší - asi 15 stupňů. Krasnoflower nemá vysoké požadavky, pokud jde o půdu. Bude pro ni vhodná jakákoli zahradní zemina s mírně kyselým pH. Zkušení zahradníci doporučují znovu zasadit červené květy každé dva nebo tři roky - to umožňuje rostlinám lépe růst. Péče, na kterou je třeba pamatovat při pěstování červených květů, je pravidelná zálivka v létě a sporadická v zimě. Pamatujte, že substrát nesmí být příliš vlhký, protože by to mělo za následek hnití cibulek. Zakrslý květ by se měl také pravidelně přihnojovat (k tomuto účelu poslouží hnojivo na kvetoucí rostliny, ale je třeba se vyhnout hnojivům obsahujícím velké množství dusíku).

Dobrá červená cibule od renomovaných polských výrobců

Zakrslá rostlina nebude činit větší problémy v pěstování, pokud ji vysadíme z kvalitních cibulovin. Nejlepším řešením je koupit cibulky červených květin od renomovaných polských výrobců. Ideální by bylo koupit cibuli ve stacionárních prodejnách, kde bychom ji měli možnost vidět. Pamatujte, že cibule musí být pevné, dužnaté, bez skvrn a známek chorob.